Matematik i Måneby-Plus er et lettilgængeligt
– og dog omfattende - matematikspil, egnet
for børn fra 7 år og op.

Spillet er opbygget i overskuelig
og åben struktur, som i høj grad
tager hensyn til både læringsmiljø,
læseplan og underholdning.

 

 

"Matematik i Måneby"
-Nu i Plus!
"Matematik i Måneby Plus"
tager børnene med på et fængende matematik eventyr, hvor sjove rumvæsener hjælper børnene med at løse et bredt udvalg af matematik-opgaver.

"Matematik i Måneby Plus" er et lettilgængeligt – og dog omfattende - matematikspil, egnet for børn fra 7 år og op. Spillet er opbygget i overskuelig og åben struktur, som i høj grad tager hensyn til både læringsmiljø, læseplan
og underholdning:

I "Matematik i Måneby Plus" skal børnene hjælpe med at opføre en rumkoloni fra bunden af, og det kræver matematisk snilde, når byen skal blive så flot som muligt…

Børnene får trænet regnefærdigheder og øvet problemregning i et fornøjeligt og pædagogisk univers, opbygget som de populære spil, som børnene kender så godt fra fritiden.

Blandt opgaverne er f.eks. træning i de fire regnearter, geometriske former, areal og rumfang, brøker, procentregning og ligninger, blot for at nævne et par stykker. Opgaverne varieres af en tilfældighedsgenerator, som automatisk tilpasses efter den valgte sværhedsgrad/klassetrin.


Fantastiske billeder, animationer, musik og tale sørger for fængende underholdning og alsidige indgangsvinkler til det faglige stof.

Modsat mange andre titler kombinerer dette matematikspil både action og konkurrenceelementer i et konstruktivt byggemiljø, hvor børnene hele tiden motiveres til at forbedre deres præstationer.


Den traditionelle, og lidt kedelige, pointtavle er erstattet af en farverig og informativ rumkoloni i 3d, hvor detaljer tilføjes for hver gang, børnene
regner rigtigt.

"Matematik i Måneby Plus" er overskueligt for både børn og lærere, da alle scener på én gang er tilgængelige fra hovedscenen, hvor også resultaterne fra de løste opgaver kan aflæses.


Historien er ikke-lineær, så spillet kan afsluttes (og resultaterne gemmes), f.eks. når matematiktimen slutter, uden at gå glip af en vigtig slutning – derved bevares holdbarheden også i meget længere tid.

De skrevne tekster i spillet oplæses af den hjælpsomme vismand, så mindre læsestærke børn også kan være med.

Spillerens præstationer gemmes automatisk i en logfil, hvor lærer/forælder efterfølgende kan se, hvor barnet klarede sig godt, og hvor det gik mindre godt.

 

"Matematik i Måneby Plus" kan købes til privat brug via Bitfrosts egen shop i hovedmenuen. Øvrige Internet-forhandlere inkluderer ABC Leg og NetGiraffen.

Spillet indgår ligeledes i skoleabonnementspakkerne hos Mikro Værkstedet (Plus-udgaven til 1.-6. klassetrin) samt Alinea (standard-versionen til 3.-6. klassetrin). Bibliotekslicens kan rekvireres hos Biblioteksmedier.